13.5 C
Zagreb
Subota, 13 travnja, 2024

Kako smirite nervozu vaše mačke? Moć mačjih feromona.

Mačji feromoni čine čuda!

Mačji feromoni mogu pomoći u svemu, od smanjenja stresa do promjene ponašanja i uspostavljanja sklada u kući s više mačaka.  Ove prirodne kemijske supstance koje proizvode mačke osjete ostale mačke i utječu na njihovo ponašanje.  Razmišljajte o feromonima kao o sredstvu komunikacije – mačke ih koriste za komunikaciju i interakciju s drugima.  Izlučujući ih iz žlijezda oko mačjeg lica, prijateljski feromoni stvaraju smirujući učinak kod mačaka i općenito im pomažu da se bolje nose i rješavaju stres.
Kako možete iskoristiti snagu feromona za svoju mačku?  Sintetički proizvodi od mačjeg feromona repliciraju mačje prirodne feromone kako bi se vaše mačke osjećale sigurno i opušteno u svom okruženju, pomažući ublažavanju napetosti, rješavanju sukoba i iskorjenjivanju problematičnog ponašanja.
Kako ovo može pomoći vašoj mački:

1. Poboljšajte emocionalno stanje vaše mačke

Mačji feromoni pomažu svim mačkama da se osjećaju sigurno, a kućni ljubimac koji se osjeća samouvjereno, sigurno i opušteno je sretan kućni ljubimac.

 2. Smirite nervozu vaše mačke

Nervozne ili plašljive mačke mogu osjetiti izuzetne prednosti od proizvoda mačjih feromona.  Feromoni signaliziraju da je sve u redu, pomažu uplašenim mačkama da se osjećaju sigurno, što rezultira smirenijom i samopouzdanijom mačkom.

3. Povezuje i zbližava mačke

Napetosti mogu biti velike ako više mačaka živi u kućanstvu.  Feromoni donose mir u kućama s više mačaka pomažući mačkama da se povežu i zbliže. Ako vam se čini da se vaše mačke samo međusobno podnose, te nisu povezane ( npr. ne pomažu jedna drugoj s čišćenjem krzna) vaše mačke bi mogle imati koristi od feromonskog proizvoda.

 4. Pomozite svojoj mački da se nosi sa stresom

Kao robovi vlastitih navika, mačke veoma lako doživljavaju stres, bilo da je manji, uzrokovan posjetiteljima ili veći zbog npr. selidbe. Feromoni pomažu mačkama da bolje upravljaju stresnim situacijama.

5. Prihvaćanje nove mačke

Stvarajući prijatnije okruženje za mačke, feromonski proizvodi pomažu postojećoj mački da prihvati novog prijatelja. Često su feromoni jedini razlog zašto postojeće mačke prihvaćaju tek pridošlu mačku.

6. Promijenite problematično ponašanje

Problematična ponašanja, od agresije, označavanja urinom do nedostatka apetita, mogu se brzo i značajno poboljšati uporabom feromonskih proizvoda.  Mnogo puta ponašanje ima svoje korijene u stresu ili sukobu s više mačaka, koje feromonski proizvodi umanjuju.
Pratite nas i lajkajte 🙂
fb-share-icon

POPULARNI ČLANCI

Vezani članci