13.5 C
Zagreb
Subota, 13 travnja, 2024

Na Novom Zelandu razotkrivena mačka koja je živjela “dvostrukim životom”

Mačke se često ponašaju kao da su ravnodušne prema vlasniku, ali ponekad postoje i iznimke: kućni ljubimac koji zaista voli vlasnika.  No dešavaju se i krajnosti kada mačka iznenada odluči živjeti „u dvije obitelji“.
Jedan takav slučaj zabilježen je na Novom Zelandu s mačkom Simbom.  Njegova vlasnica Shirley Bishom primijetila je da kućni ljubimac periodično nestaje na nekoliko dana, ali se pokušavala smiriti mišlju da mačku treba malo slobode i privatnosti.
Jednom je Simba nestao na tjedan dana, a vratio se sa šavovima na vratu i obrijanim ramenom.  Tada je Shirley shvatila: njezin dvogodišnji mačak živi dvostrukim životom!
“Otišla sam veterinaru da ga pitam što se moglo dogoditi sa Simbom. Prepoznao je mačka odmah i ne samo to, čak je znao i drugog vlasnika, međutim, zbog zakona o privatnosti, odbio mi je reći ime osobe koja se brine za mog mačka.  Jedino što mi je mogao reći bio je naziv ulice u kojoj se nalazi Simbina druga kuća “, rekla je Shirley.
S tim je informacijama organizirala kampanju na Facebooku i pronašla Simbinu “drugu majku”.
Ustanovilo se da je to bila Michael Grumbridge, kojoj je mačak došao na vrata prije devet mjeseci.  Zabavljao se u kući druge vlasnice, bio je vrlo aktivan i radostan.  Grumbridge je mačku čak nazvala Crazy Horse (doslovno – “Ludi konj”), “jer je po kući trčao kao lud”.
Kad je Simba Crazy Horse iznenada nestao na tjedan dana, doživio je nesreću. Mačka je ugrizao pas, a “druga majka” je ranjenog ljubimca odmah odvela veterinaru.  I tako je otkrivena Simbina tajna.  Međutim, najneobičnije u ovoj priči je da su se Bishop i Grumbridge čak i poznavale – radile su u istom uredu, ali na različitim katovima.
Žene su se složile da će se brinuti za Simbu naizmjenice kao i do sada.
Pratite nas i lajkajte 🙂
fb-share-icon

POPULARNI ČLANCI

Vezani članci