22.6 C
Zagreb
Utorak, 25 lipnja, 2024

Kako naviknuti mačića na njegovo ime?

Mačić je odabran i došao je u vašu kuću.  Ispred vas je mnogo zajedničkih godina, događaja, radosti i tuge. Na vama je da naučite kako živjeti skladno i sretno- zajedno.  Ali prije svega, morate se dobro upoznati, odabrati ime za mačića i naučiti ga da se odaziva na to ime.

Kad odabiru ime za mačka ili mačku, vlasnici se obično fokusiraju na osobne preferencije, ali imajte na umu da ime koje ljubimcu date treba biti lako izgovoriti.  Naravno, naknadno se mogu pojaviti nadimci, razne izmjene nadimaka, no izvorno bi ime trebalo biti takvo da brzo privuče pažnju krznenog člana obitelji.  Najbolje je da se nadimak sastoji od dva sloga.  Felinolozi vjeruju da su nam u nazivu potrebni slogovi nalik zvižducima i šištanju. To vjerojatno ipak nije potrebno, ali istina je da ih mačje uho bolje opaža.

Kako naučiti mačića da se odaziva na ime?  Prvo, potrebno je da svi članovi obitelji ljubimca zovi istim imenom, inače postoji rizik da će se jednostavno zbuniti.  Drugo, mačke su prilično pametne životinje i brzo razumiju što želite od njih, pogotovo ako koristite neke trikove.

Svakako pohvalite mačića ako reagira na ime i na vas, na primjer, okreće se ili gleda što radite.  Prije nego mačić nauči i usvoji svoje ime, najbolje ga je uvijek zvati po imenu.  Također ne biste trebali privlačiti pažnju mačića zviždanjem ili pucketanjem.

Obavezno oslovljavajte kućnog ljubimca po imenu kada ga milujete ili češkate iza uha. Dobro je da ime povezuje s nečim ugodnim, tako će ga lakše upamtiti.  S mačićem se možete igrati, a svaki put kad zgrabi igračku, morate ga osloviti imenom.

Najčešća i najučinkovitija metoda je kombinacija procesa pamćenja i hranjenja.  Međutim, prvo biste trebali pripremiti zdjelicu s hranom ili poslasticu, a zatim zvati mačića, kako se ne bi dogodilo da mačić potrči prema vama, a čuje zvuk samo zvuk otvaranja konzerve ili zveckanja kutije s poslasticom.

Stavljajući hranu u zdjelicu, privucite pažnju mačića nazvavši ga imenom.  Kad mačić dođe, stavite hranu ispred njega, gladite ga i ponovite mu ime još nekoliko puta.  S vremenom možete postići da će vam ljubimac dolaziti trčeći, samo ga morate pozvati.

Slijedeći ove poprilično jednostavne savjete mačku ćete brzo uvježbati da se odaziva na svoje ime.

Pratite nas i lajkajte 🙂
fb-share-icon

POPULARNI ČLANCI

Vezani članci